Eerste hulp bij studiekeuze

Je staat op het punt om een belangrijke keuze te maken: welke opleiding is de beste opleiding voor mij? Alleen jij kan het antwoord geven op deze vraag. 

Goed voorbereid te werk gaan, is dus wel handig. Maar wat als je geen enkel idee hebt wat je wilt worden. Hoe weet je dan naar welke opleiding je moet gaan kijken, of welke open dag je moet gaan bezoeken?

Misschien kom je met deze tips een stapje verder om je uiteindelijke keuze goed te maken!

Volg de LOB lessen op je huidige school

Volg je onderwijs op een Zeeuwse school voor voortgezet onderwijs, maak dan de opdrachten in de LOB website. Deze opdrachten worden gebruikt in je kennismakingsgesprek bij Scalda. Bespreek de opdrachten met je mentor, met de decaan, met een vakdocent die lesgeeft in de richting die jij op wil, met klasgenoten en thuis.

  Loop een dag mee

  Wanneer je weet welke richting je op wil, en je wil ervaren hoe het er in de opleiding aan toe gaat, dan is een meeloopdag iets voor jou. Geïnteresseerd? Bekijk dan ons activiteitenaanbod. Inschrijven? Log in en klik op ‘LOB activiteiten’ en je kunt je gelijk inschrijven.

  Bekijk aanbod Login op mijn.intergrip.nl

  Heb je geen mijn.intergrip.nl account?
  Heb je geen account omdat je buiten Zeeland woont of je deze niet van je school hebt ontvangen? Registreer je dan voor een account! Hulp nodig? Bekijk hoe je je registreert!

  Bezoek onze open dagen of informatieavonden

  Een open dag of informatieavond is een goede manier om met toekomstige docenten en medestudenten te praten, stagebedrijven te ontmoeten en sfeer te proeven.

   

  Praat erover

  Praat met mensen die nu een mbo-opleiding volgen of met mensen die werken in de richting die jij op wil. Vraag hen een eerlijk beeld te schetsen van hun beroep of hun opleiding; de leuke kanten, maar ook de minder leuke of zware kanten ervan.

  Meld je aan voor 1 april!

  De toelating tot het mbo is geregeld in de wet Toelatingsrecht. Je bent verzekerd van een plek in de opleiding van je keuze, indien je aan een aantal voorwaarden voldoet. 

  Bekijk hier waarom dat belangrijk is!

  Kijk eens rond op deze en andere websites

  Op onze site vind je informatie over onze opleidingen. Of kijk ook eens op

   

  (Vrijblijvend) studieadvies

  Wanneer je je hebt aangemeld, krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek of kennismakingsactiviteit. Als er voor de opleiding aanvullende toelatingseisen gelden, dan worden deze tijdens het kennismakingsgesprek getoetst. De uitslag hiervan bepaalt of je geplaatst kan worden of niet. Bij alle overige opleidingen krijg je een vrijblijvend studieadvies.

  Verder kijken

  Mocht het vrijblijvende studieadvies negatief zijn, dan is het aan jou om te beslissen of je dit opvolgt of niet. Als je besluit om het advies op te volgen en een andere opleiding wil kiezen, dan helpen we je graag verder om een opleiding te vinden die bij je past.

  Meer weten over studeren bij Scalda?

  Wat brengt het allemaal met zich mee om te studeren bij Scalda? Lees meer op de volgende pagina's: