Voetbal

Voetbal is jouw passie. Je staat graag op het voetbalveld om trainingen en wedstrijden te leiden, te coachen en te begeleiden.

Je kunt kiezen om verschillende trainer-coachdiploma’s te volgen. Ga je voor het hoofdprofiel TC 2-manager (niveau 4), dan doe je in het tweede leerjaar pupillen/juniorentrainer en in het derde leerjaar TC 3-jeugd, om vervolgens in het vierde leerjaar de TC 2/manager af te ronden. Daarna is het zelfs mogelijk om door te gaan voor TC 1-jeugd en senioren bij de KNVB in Zeist.

Ga je voor niveau 3, dan doe je in het tweede jaar pupillen/ junioren en het derde jaar TC 3-jeugd. Je kunt dan alle jeugdteams trainen en seniorenteams op 5e + 4e klasse-niveau (met dispensatie).

Tijdens de lessen speel je veel voetbal en leer je impliciet wat de beste trainingssituaties zijn. Ook komen de volgende thema’s aan bod:

  • training geven aan jeugd en senioren
  • ontwerpen van goede trainingssituaties  en analyseren van voetbalsituaties
  • door juiste coaching spelers en teams beïnvloeden in het beter voetballen.

Je loopt eerst stage bij jeugdteams om veel ervaring op te doen in training geven en begeleiden van wedstrijden. Voor Uefa B (trainer coach 2) mag je stage lopen bij de jeugdopleiding  van een betaaldvoetbalorganisatie zoals Sparta, NAC en Willem II.

Voetbal is jouw passie. Je staat graag op het voetbalveld om trainingen en wedstrijden te leiden, te coachen en te begeleiden.
uitstroomprofiel
Voetbal