Maatwerktrajecten

 • Niveau 3
 • Niveau 4

Bij CIOS Goes is het mogelijk om diverse cursussen te volgen binnen de wereld van sport en bewegen. Veel cursussen hebben een omvang van tenminste een studiejaar en bestaan uit zo’n 30 cursusbijeenkomsten per jaar. Daarnaast dient er ook stage gelopen te worden. Dit kan gecombineerd worden met je huidige baan en/of het lesgeven binnen je eigen sportvereniging.

Een cursus volgen bij CIOS Goes betekent niet alleen het volgen van een actieve opleiding. De cursussen bevatten ook veel theorie en lesgeven op het gebied van sport en bewegen. Bijvoorbeeld hoe je mensen motiveert of hoe je trainingen verantwoord opbouwt. Wil je dus graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied? Wil je jouw kennis en vaardigheden bijspijkeren of wil je jezelf omscholen? Dan is een cursus bij het CIOS iets voor jou.

 • scalda drop
  Scalda/CIOS Goes foto opleiding CIOS Goes
  Door deze opleiding ben ik als persoon enorm gegroeid. De docenten leren mij hier volwassen en zelfstandig te worden.
  Jamie Giannotta
  CIOS Goes
 • scalda drop
  Scalda/CIOS Goes foto opleiding CIOS Goes
  Ik ben zelf heel rustig en ik heb alle geduld. Dat is nodig om straks als sportleider om te gaan met mensen die een beperking hebben.
  Dirk-Hein Stoffelen
  CIOS Goes
 • scalda drop
  Veel mensen denken dat deze opleiding alleen bestaat uit sporten, maar dat is dus niet zo. Je bent heel divers bezig en krijgt ook zeker theorie.
  Chayenne van Friderici
  CIOS Goes

De CIOS-cursussen zorgen ervoor dat je up-to-date blijft in de wereld van sport en bewegen of geven je de mogelijkheid om nu echt die carrièreswitch richting de sport te gaan maken.

Een cursus is maatwerk

Op het CIOS kiezen reguliere studenten gedurende hun opleiding naast de algemene opleiding een aantal specialisaties. Deze specialisaties kunnen ook gevolgd worden door jou als cursist. Op niveau 3/4 zijn er meerdere grotere trainers- of beroepsopleidingen (profielen). De gevraagde tijdsinvestering is meestal vrij groot. Je volgt deze profielen (inclusief stage) meerdere dagdelen (1 dag) per week voor een minimale periode van 1 jaar. Meer weten over welke profielen je bij CIOS Goes kunt volgen?

Je kunt ook kiezen voor trainersopleidingen (keuzedelen) die qua omvang beperkter zijn; één dagdeel per week, gedurende één jaar. Daarnaast loop je stage. Bijvoorbeeld: snowboarden, kitesurfinstructeur, golf, zwemleider, sportleider senioren, voetbal, basketbal, tennis, specifieke doelgroepen, sportbuurtwerk etc. Door het samenwerken met de bonden bieden we regelmatig trainerscursussen aan. Zie verder op deze pagina voor meer informatie over onze trainersopleidingen.

Wil je meer weten over onze maatwerktrajecten? Neem dan contact op met Anita Goud of Hannelore Krijger via 0113 55 86 00 of [email protected].

De maatwerktrajecten zijn speciaal voor studenten met:

 • een vmbo-diploma of;
 • een havo-diploma of;
 • een vwo-diploma of;
 • een mbo-diploma.

of voor reeds afgestudeerde CIOS-ers die zich willen bij- of nascholen. Afhankelijk van het gekozen traject en van je eventuele Eerder Verworven Competenties (EVC’s) ben je één of twee jaar verbonden aan het CIOS op de locatie in Goes.

Wat zijn de toelatingseisen en hoe verloopt de intake procedure?

De kosten voor het volgen van een profiel zijn € 1.500,-. Voor een keuzevak betaal je €750,- met uitzondering van de cursussen voor voetbal en tennis. Daarbij komen nog schoolkosten. De kosten voor de intake in geval van een keuzevak zijn €50,-. De kosten voor de intake voor een profiel zijn €100,-.

 

Wil je meer weten over je arbeidsmarktperspectief en je carrièrekansen? Kijk dan op www.kansopwerk.nl.

Trainersopleidingen

Door het samenwerken met de bonden bieden we regelmatig trainerscursussen aan.

Je kunt kiezen voor trainersopleidingen (keuzevakken) die qua omvang beperkter zijn: een dagdeel per week, gedurende een jaar. Daarnaast loop je stage.

De mogelijkheden:

 • Voetbal Trainer Coach II / Trainer Coach III jeugd/senioren (KNVB)
 • Snowboarden/skiën (NSkiV)
 • Golf (NGF)
 • Racketsport (KNLTB)

Bekijk voor meer informatie onze brochure over de TC II en TC III jeugd- en de TC III senioren- cursussen (KNVB) of kijk op knvb-digitaal.sportlink.com
CIOS Goes werkt samen met de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond.

Zwembadweg 1 Goes

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.

Heen en weer reizen tussen woonplaats en school kan erg tijdrovend zijn.

Je kunt er ook voor kiezen om op kamers te gaan en een ruimte te huren via de woningbouwvereniging of een particuliere aanbieder.